Premiär för första mässan för kommersiella elfordon

Posted by admin on February 05, 2022
Konferenser
Elbilsmässa

Den 6–7 april är det dags för Skandinaviens första mässa för kommersiella elfordon – från lådcyklar till långtradare. eComExpo vid Arlanda kommer att både vara utställning, provkörningsplats och arena för seminarier.

–Den kommersiella sidan har saknat ett forum där alla från politiker till chaufförer kan se och diskutera framtiden för elbilar, säger Anna Fägersten Dahlqvist som är projektledare för eComExpo.

Efter att ha varit på efterkälken har transportsektorns omställningsarbete tagit fart ordentligt det senaste året. Alla stora lastbilstillverkare erbjuder eldrivna fordon, och diskussionerna om vätgas, elmotorvägar och fossilfria bränslen går höga.

– Man kan säga att 2022 blir året när transportsektorn kommer in i omställningsarbetet på allvar, säger Anna Fägersten Dahlqvist.

–Alla har tankar och funderingar, men det har saknats ett forum där alla aktörer kan mötas.

Mässan kommer att hållas i de nybyggda mässhallarna Scandinavian XPO i Arlandastad. Här kommer förutom en stor utställningsyta även att finnas möjlighet att provköra eldrivna fordon i alla storleksklasser.

–De flesta som kör last- eller transportbil har aldrig provkört ett eldrivet alternativ. Förarnas acceptans är en viktig del för att få fart på omställningen, därför är de en viktig målgrupp för oss.

Mässan kommer också att ha ett stort fokus på seminarier, debatter och samtal. Hotell i närheten https://scandinavianxpo.com/swe/our-hotels.html

–Vi kommer att ha ett riktigt spännande seminarieprogram med människor från alla de berörda sektorerna. Och som på alla mässor är det de mötena som bär frukt. När folk som annars aldrig hade träffats plötsligt sitter ner och skapar idéer och affärer.

eComExpo går av stapeln på Scandinavian XPO vid Arlanda den 6–7 april.

eComExpo är Skandinaviens första mässa för kommersiella elfordon.

eComExpo är Skandinaviens första mässa för kommersiella elfordon. Både utställning, provkörningsplats och arena för seminarier.

Tags: , ,